Over mij

Ik ben Kristof , de oprichter van de vélo schob en dit is mijn verhaal .  

In 1992 op 12 jarige leeftijd begon mijn passie voor de mountainbike. Na lang zeuren en wachten kreeg ik eindelijk mijn eerste mountainbike en wat voor één: een Trek 830 , een stalen frame zonder verende voorvork met 21 versnellingen (een topper in die tijd ). De start naar iets moois was gemaakt, elke zondagvoormiddag was ik samen met vrienden of familie wel ergens op een tourtocht te vinden .  

In 1996 maakt de Trek plaats voor een Giant ATX 880; deze wel met voorvering en zo verder. Al snel volgde de eerste wedstrijd hier in Lommel, onder het motto: deelnemen is belangrijker dan winnen, werd ik dus laatste. Na een paar keer deelnemen werden de ambities om ooit prof te worden in het mountainbiken, al snel opgeborgen. 

Ik ben daarna nog jaren blijven deelnemen aan de tourtochten en de passie voor de fiets is gebleven. Ik ben niet enkel fietshersteller maar ook bike collector, ik ben gepassioneerd door de mountainbike’s begin jaren ’90 en heb een mooie collectie retro mountainbike’s , waaronder een paar GT’s , Trek’s en een SBIKE.  

Door al deze fietsen zelf op te knappen en te onderhouden wilde ik er meer van weten en ben ik avondonderwijs fietstechnieken  gaan volgen. Al snel kwamen familie en vrienden langs om te vragen of ik ook hun mountainbike, racefiets en stadsfiets wilde herstellen . 

Van het een kwam het ander en nu combineer ik mijn full time job met het herstellen en verkopen van fietsen in mijn eigen vélo schob .  

Kennis & ervaring

Mee zijn met de tijd en techniek, dat is wat een echte, gepassioneerde fietsenmaker doet!

zo mocht ik onlangs het officieel certificaat in ontvangst nemen van “official Bosch eBike-dealer”